Qui li havia de dir el 2011 al creador de “Black Mirror”, Charlie Brooker, que escassos deu anys més tard la població mundial es veuria immersa en el que bé podria ser un dels seus episodis més comentats.

A principis d’any parlàvem aquí mateix que començaven els “Bojos anys 2.0” guanyant-nos el títol de vidents (sense ser nosaltres res d’això). Però arribats a aquest punt, set mesos després de la declaració de l’estat d’alarma, no hi ha cap dubte que el món no tornarà a ser el mateix que vam conèixer.

Des de l’inici d’aquesta bogeria, professionals de tots els sectors han lluitat per mantenir-se i adaptar-se a la situació defensant el seu lloc en la “nova normalitat”, aquesta nova era en la qual l’inbound marketing ha demostrat, una vegada més, seguir sent el rei.

Pels que no estigueu familiaritzats amb aquest mot, l’inbound marketing no és altra cosa que una estratègia basada en el màrqueting de continguts. Continguts que es difonen a través de diferents canals i que permeten que els nostres potencials usuaris ens trobin en lloc de ser nosaltres els que anem a buscar-los.

A l’hora de crear aquests continguts hem d’evitar limitar-nos únicament a articles en blocs o posts en xarxes socials, i anar un pas més enllà arriscant amb altres formats més atrevits. Això ens permetrà marcar la diferència i sobresortir entre la nostra competència.

Avui us portem un format que s’ha estat treballant molt últimament: el webinar.

Aquest segon mot neix de la fusió en anglès entre web i seminar. Com el seu propi nom indica, fa referència a cursos, xerrades, ponències o tallers que s’imparteixen de forma online a través d’Internet.

Com en les conferències estàndard, hi ha un ponent que comparteix la seva saviesa amb el públic, però en aquesta ocasió ho fa a través d’una webcam per a tots aquells usuaris que s’hagin inscrit al webinar, amb els quals podrà compartir idees a través del xat de l’aplicació i conservar així aquest punt d’interacció humana que ens recorda que encara no vivim a Matrix.

Amb aquestes característiques és lògic que els webinars tornin a estar a l’ordre del dia. De fet, fins ara hem vist o experimentat algunes de les seves aplicacions: sense anar més lluny, el nou format d’ensenyament a través de les classes en línia a escoles, instituts i universitats de tot el món.

Però… quins altres avantatges pot aportar aquest format a una empresa al marge de la situació actual?

Doncs uns quants, la veritat.

  • Comoditat. No exigeixen desplaçaments als assistents. El teu públic pot quedar-se tranquil·lament a casa i gaudir de la xerrada que, en cas de ser presencial, passaria a milers de quilòmetres dels seus sofàs.
  • Accessibilitat. Com a públic, per poder accedir a un webinar només necessitem un dispositiu, per exemple un ordinador.
  • Flexibilitat. Els webinars tenen lloc en una data i hora concretes, però normalment també són gravats, el que permet als usuaris veure’ls en un altre moment i a les companyies, ampliar la seva audiència potencial.
  • Abast. De la mateixa manera que eliminem el desplaçament, també eliminem el límit d’aforament, el que es tradueix en molts més assistents.
  • Viralitat. Com hem comentat, els webinars poden gravar-se i passar a formar part de la nostra estratègia de continguts també en altres canals. O sigui, un perfect match!
  • Leads. És una via fantàstica per fer créixer les nostres bases de dades amb tots els usuaris que s’hagin registrat a través de la landing page.

Com veieu, els webinars són una de les accions estrella dels Bojos anys 2.0, així que no li doneu més voltes i tireu-vos a la piscina. Us assegurem que hi ha aigua.

 

Paraula d’Oh la là!