SEO

Si buscáis en Google “agencia comunicacion” la web de Oh la là! Comunicació aparece como primer resultado. ¿Casualidad? Mr. Google no contempla esta posibilidad.

Hoy os vamos a contar, de manera rápida y sencilla, qué pasos hemos seguido nosotros para realizar el SEO de nuestra página web y conseguir estar en la primera posición en Google.


1. La tecnología de la web y pluggins
2. Keywords y Url’s
3. Contenido del site
4. Webmaster tools y Google Analytics
5. Links

1. La tecnología de la web y pluggins
Es muy importante que los rastreadores de Google puedan acceder a tu página web y, para facilitarles el trabajo, cuánto más actualizada sea la tecnología usada para crear tu site, más le gusta a Google.

Si tu web está creada con plataformas tipo WordPress tienes una ayudita extra: los pluggins de SEO. Actualmente los dos más potentes son All in SEO y WordPress SEO by Yoast. Nosotros utilizamos el segundo ya que ofrece una función que All in SEO no tiene: analiza en tiempo real la calidad del SEO de cada página advirtiéndote de los errores que existen. ¡De esta manera no te olvidas de nada!

2. Keyword’s y Url’s
Aunque Mr. Google va cambiando los parámetros de posicionamiento continuamente, las palabras clave (keywords) siguen siendo fundamentales para la estrategia SEO. ¡Ojo! Son importantes tanto las keywords que “se no se ven” (las que se incorporan en los metas de la página) como las que “se ven” (las que pertenecen al contenido visible). Piensa bien la palabra clave (como máximo 2) por las que quieres posicionar tu página web y cada una de las secciones que conforman el site. Y, por favor, no satures el texto de la web con las palabras clave, esta práctica la penaliza Google.

Que la palabra clave aparezca en la url también ayuda mucho a posicionar correctamente. Tanto en el dominio principal de la página (ohlalacomunicacio) como en las secciones (ohlalacomunicacio/agencia).

3. Contenido del site
Es muy importante para Google que el contenido de tu página web sea de calidad y esté relacionado con las palabras clave por las que quieras posicionarte. Si, además, vas actualizando el contenido asiduamente mucho mejor (¡en este caso tener un blog en tu web es de gran ayuda!)

4. Webmaster tools y Google Analytics

Google pone a disposición de todos los usuarios que administren una página web estas dos herramientas: Webmaster tools (enfocada exclusivamente a analizar y mejorar el posicionamiento de las webs) y Google Analytics (que permite analizar el tráfico, comportamiento y adquisición de una página web). Son herramientas gratuitas y, aunque quizá requieren de un cierto conocimiento previo, son muy muy útiles.

Con Webmaster Tools podrás ver en qué posición aparece tu web en Google según diferentes palabras claves, además te permite facilitar el trabajo al rastreador de Google (cosa que Mr. Google te va a agradecer mucho).

5. Links
Hay un parámetro que a Google le encanta para valorar si tu página web es de calidad: la calidad y cantidad de páginas web que linkan a la tuya. Es decir, si la web de La Vanguardia habla de tu empresa y pone link a tu web esto es maravilloso porque la web de La Vanguardia tiene muchas visitas y contenidos de calidad para Google. Cuántas más webs y de más calidad consigas que linken a la tuya mejor valorado estarás por Google.

Nadie dijo que fuera fácil 😉
Si nos necesitas, ¡ya sabes dónde estamos!Si busqueu a Google «agencia comunicacion» la web d’Oh la là! Comunicació apareix com a primer resultat. Casualitat? Mr. Google no contempla aquesta possibilitat.

Avui us expliquem, de manera ràpida i senzilla, quins passos hem seguit nosaltres per realitzar el SEO de la nostra pàgina web i aconseguir estar a la primera posició a Google.

1. La tecnologia de la web i pluggins
2. Keywords i Url’s
3. Contingut del web
4. Webmaster tools i Google Analytics
5. Links

1. La tecnologia de la web i pluggins
És molt important que els rastrejadors de Google puguin accedir a la teva pàgina web i, per facilitar-los el treball, com més actualitzada sigui la tecnologia usada per crear el teu site, més li agrada a Google.

Si la teva web està creada amb plataformes tipus WordPress tens una petita ajuda extra: els pluggins de SEO. Actualment els dos més potents són All in SEO i WordPress SEO by Yoast. Nosaltres utilitzem el segon ja que ofereix una funció que All in SEO no té: analitza en temps real la qualitat del SEO de cada pàgina advertint dels errors que existeixen. D’aquesta manera no t’oblides de res!

2. Keyword’s i Url’s
Encara Mr. Google va canviant els paràmetres de posicionament contínuament, les paraules clau (keywords) segueixen sent fonamentals per a l’estratègia SEO. Són importants tant les keywords que «no es veuen» (les que s’incorporen en els metas de la pàgina) com les que «es veuen» (les que pertanyen al contingut visible). Pensa bé la paraula clau (com a màxim 2) per la que vols posicionar la teva pàgina web i cadascuna de les seccions que conformen el site. I, per favor, no saturis el text de la web amb les paraules clau, aquesta pràctica la penalitza Google.

Que la paraula clau aparegui a la url també ajuda molt a posicionar correctament. Tant en el domini principal de la pàgina (ohlalacomunicacio) com en les seccions (ohlalacomunicacio/agència).

3. Contingut del web
És molt important per a Google que el contingut de la teva pàgina web sigui de qualitat i estigui relacionat amb les paraules clau per les que vulguis posicionar-te. Si, a més, vas actualitzant el contingut assíduament molt millor (en aquest cas tenir un blog a la teva web és de gran ajuda!)

4. Webmaster tools i Google Analytics
Google posa a disposició de tots els usuaris que administrin una pàgina web aquestes dues eines: Webmaster tools (enfocada exclusivament a analitzar i millorar el posicionament de les webs) i Google Analytics (que permet analitzar el tràfic, comportament i adquisició d’una pàgina web). Són eines gratuïtes i, encara que potser requereixen d’un cert coneixement previ, són molt molt útils.

Amb Webmaster Tools podràs veure en quina posició apareix la teva web a Google segons diferents paraules clau, a més et permet facilitar la feina al rastrejador de Google (cosa que Mr. Google t’agrairà molt).

5. Links
Hi ha un paràmetre que a Google li encanta per valorar si la teva pàgina web és de qualitat: la qualitat i quantitat de pàgines web que enllacen a la teva. És a dir, si la web de La Vanguardia parla de la teva empresa i posa link al teu web això és meravellós perquè la web de La Vanguardia té moltes visites i continguts de qualitat per a Google. Quantes més webs i de més qualitat aconsegueixis que enllacin a la teva millor valorat estaràs per Google.

Ningú va dir que fos fàcil 😉
Si ens necessites, ja saps on som!

Caro Alvira